Op weg naar pinksteren, 5 vespervieringen

Bonhoeffer

In de dagen voor Pinksteren worden er vespers georganiseerd in vijf kerken in Amstelveen en Buitenveldert. Vroeger kende men de Pinksternoveen, een negental vieringen op de dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren.

Wij pakken het wat bescheidener aan met vijf vieringen en beginnen in de week voor Pinksteren op de maandagavond. Elk jaar hebben de vespers een thema of rode draad. Dit jaar wordt er in de vieringen kort aandacht besteed aan enkele grote geloofsgetuigen, of om het anders te zeggen: aan oude en nieuwe heiligen. Hoe goed is het wanneer wij mensen van korter of langer geleden als een voorbeeld kunnen zien en als een bron van inspiratie.

U bent van harte welkom in één of meer vespervieringen, die ongeveer een half uur duren. U mag de gebedsdiensten beschouwen als een mooie voorbereiding op het feest van Pinksteren.

Datum, tijd, onderwerp, plaats:

14 mei 19.30 uur over kerkvader Aurelius Augustinus in de Sint Urbanuskerk, Noorddammerlaan 124.

15 mei 19.30 uur over bisschop Oscar Romero in de Augustinuskerk, Amstelveenseweg 965.

16 mei 19.30 uur over patroon van Italië Franciscus van Assisi in het Gebouw van Apostolisch Genootschap, Graaf Aelbrechtlaan 140.

17 mei 19.30 uur over dominee Martin Luther King in de Pelgrimskerk, Van Boshuizenstraat 560.

18 mei 19.30 uur over theoloog Dietrich Bonhoeffer in de Paaskerk, Augustinuspark 1.