Activiteiten

 

Door een technische storing worden

 

de komende activiteiten momenteel

 

niet getoond. U kunt ze altijd

 

terugvinden in de agenda.

Kliederkerk (0 t/m 99 jaar)

Kliederkerk is er voor kinderen van 4 t/m 12 jaar die samen met hun ouders en/of grootouders door middel van creatieve, sportieve, gekke en gezellige activiteiten én door samen te vieren en samen te eten Bijbelverhalen willen ontdekken. Kliederkerk is voor kinderen en de mensen om hen heen een plek waar ze op een ontspannen manier samen mogen ontdekken wat deze verhalen ons vandaag de dag te zeggen hebben. 

Voor meer informatie of om op de hoogte te blijven kan je contact opnemen met jeugdwerker Nienke van der Heiden tel. 06 37227676, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.facebook.com/KliederkerkAmstelveen
Locatie en tijdstip: Paaskerk (16.00 – 18.15 uur inclusief eten).
Data: 8 oktober, 26 november, 11 maart, 22 april en 24 juni.  


Augustinuspark 1

1185 CN  Amstelveen
telefoon 020 - 641 51 68

       
       
     
  • Vanuit een bundeling van mensen en ideeën is in de Paaskerk een nieuw project ontstaan, in samenwerking met de predikanten en met inbreng van veel gemeenteleden.
    De bedoeling van "40 dagen: van ...

  • De Community creëert gelegenheden voor ontmoeting en dialoog met elkaar en met anderen over vragen rond zingeving, geloof en spiritualiteit.
    We experimenteren hierbij met nieuwe vormen van ontmoeting ...

Vanuit een bundeling van mensen en ideeën is in de Paaskerk een nieuw project ontstaan, in samenwerking met de predikanten en met inbreng van veel gemeenteleden.
De bedoeling van "40 dagen: van donker naar licht" is om deze periode van bezinning, reflectie en viering op weg naar Pasen bewuster met elkaar mee te maken. Naast de reguliere diensten zijn daartoe vanaf 14 februari verschillende activiteiten. U kunt denken aan een tentoonstelling van kruiswegstaties in de Paaskerk, muzikale momenten, inhoudelijke avonden, vespers, maaltijden, een liturgisch muziekproject tijdens de Paasnacht met aansluitend een gezamenlijke Paasnacht. Alle informatie staat in het bijgevoegde programma, dat  ook in de Paaskerk beschikbaar is.
Meer informatie bij de predikanten, Inke Otting, Siska Plantinga of Anne Marie Dees.

Programma: 40dagentijd

De Community creëert gelegenheden voor ontmoeting en dialoog met elkaar en met anderen over vragen rond zingeving, geloof en spiritualiteit.
We experimenteren hierbij met nieuwe vormen van ontmoeting en treden daarmee buiten de traditionele grenzen van onze kerk. Wanneer anderen in die ontmoetingen doorvragen over wat onze bron is, zullen wij, ieder op onze eigen manier, vertellen dat we gegrepen zijn door ‘het verhaal van God en mensen’, zoals wij dat lezen in de Bijbel en zoals dat in het bijzonder tot ons komt in het leven van Jezus. Wij zijn oprecht geïnteresseerd in wat anderen bezighoudt, hoe zij 'zin' zoeken en vinden en wat hun ‘bron’ en ‘spiritualiteit’ is. Graag willen wij ons samen met hen inzetten voor onderlinge gemeenschap en liefde en voor vrede, gerechtigheid en heelheid van de schepping in de samenleving waar wij deel van uitmaken.

 

Met negen gemeenteleden als team probeert de Community inhoud en vorm te geven aan bovenstaande missie. In de afgelopen periode heeft dat onder meer geleid tot bijdragen aan vieringen in Westwijk, de Kerstlichtjestocht in Westwijk, het vierde (Te) Gekke Kerk festival en maandelijkse buurtmaaltijden in de Paaskerk. Ter geruststelling: dat doen we nooit met z’n allen tegelijk.

Het gaat de Community niet alleen om extern gerichte activiteiten. Het gaat ook om de groep zelf, die elke maand een bijeenkomst heeft, waarbij één van de deelnemers een inleiding verzorgt over een zelfgekozen thema. Met elkaar praten we over maatschappelijke onderwerpen en allerlei aspecten van ons geloven. Het afgelopen jaar praatten we bijvoorbeeld over ‘ontspulling’, of over ‘Gezonde Kerken’ of we zingen ons dierbaarste kerkelijke lied. Zo is in de loop der tijd een hechte groep ontstaan.

Bij de naar buiten gerichte activiteiten betrekken we nadrukkelijk anderen buiten de Community, zoals bij het (Te) Gekke Kerk festival, de maaltijden en de Kerstlichtjestocht.  

Graag willen we de Community uitbreiden met enkele nieuwe deelnemers. Je kunt je ook opgeven als meedenker en/of mede uitvoerder van naar buiten gerichte activiteiten. Neem daarvoor contact op met Esther Velten, e-mail: evelten@ziggo.nl of Janet Parlevliet, e-mail: janetparlevliet@gmail.com