Activiteiten

 

Door een technische storing worden

 

de komende activiteiten momenteel

 

niet getoond. U kunt ze altijd

 

terugvinden in de agenda.

Jeugdwerker

Met ingang van 1 september 2016 is Nienke van der Heiden in Amstelveen actief als jeugdwerker van de Protestante Jeugdraad (www.pjramstelveen.nl). Voor meer informatie over PJR, stuur een mail aan: info@pjramstelveen.nl.
De jeugdwerker ondersteunt vrijwilligers in de wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert en houdt zich daarnaast bezig met beleidsmatige zaken. Verder zet de jeugdwerker zelfstandig (bovenwijkse) activiteiten op voor kinderen en jongeren.
* Neem voor meer informatie contact op met Nienke van der Heiden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-37227676.

Augustinuspark 1

1185 CN  Amstelveen
telefoon 020 - 641 51 68

       
       
     
  • Zin om met mensen uit de buurt te eten? Om aan tafel met elkaar in gesprek te gaan?
    Ook dit jaar zorgen vrijwilligers van de Paaskerk voor een vers bereide maaltijd, een glas fris of wijn. Hoe ...

  • Alegría zingt Faust van Waardenburg
    Op zaterdag 7 oktober 2017, 20.00 uur in de Paaskerk, voert het koor AlegrIa een vrijwel nieuwe compositie van Nico Ph. Hovius op teksten van Gert Jan Slump uit: ...

  • Op zaterdag 23 september is er vanaf 10.00 uur weer de jaarlijkse rommelmarkt in de Paaskerk. Helpt u mee?
    Dit jaar willen we naast het gebruikelijke aanbod zelfgemaakte spullen gaan verkopen: jam, ...

Zin om met mensen uit de buurt te eten? Om aan tafel met elkaar in gesprek te gaan?
Ook dit jaar zorgen vrijwilligers van de Paaskerk voor een vers bereide maaltijd, een glas fris of wijn. Hoe gezellig kan dat zijn? Dus voel je vrij om een keer aan tafel te gaan.
Aan het begin van de maaltijd vertellen mensen van Amstelveense organisaties iets over hun werk.
Op 12 oktober Is Trix Hagen onze gastspreker. Samen met andere vrouwen richtte zij zo’n 20 jaar geleden de kledingbank op in Amstelveen.

Vanuit de raad van kerken was daartoe aan Vrouwen voor Vrede een oproep gedaan. Mensen met een minimuminkomen en asielzoekers kunnen hier tegen een kleine vergoeding een kledingstuk aanschaffen.

 Op 12 oktober Is Trix Hagen onze gastspreker. Samen met andere vrouwen richtte zij zo’n 20 jaar geleden de kledingbank op in Amstelveen.
Vanuit de raad van kerken was daartoe aan Vrouwen voor Vrede een oproep gedaan. Mensen met een minimuminkomen en asielzoekers kunnen hier tegen een kleine vergoeding een kledingstuk aanschaffen.
 
waar                     Paaskerk, Augustinuspark 1 in Amstelveen
tijd                       inloop vanaf 17.45, de maaltijd begint rond 18.00 uur
kosten                  €7 voor een maaltijd met dessert en  iets te drinken
Mocht dit bedrag financieel bezwaarlijk zijn, neem dan contact met ons op
opgeven               bij Jacqueline Meij, voor 20.00 uur de maandag vóór de avond van de buurttafel
tel. 06 - 48750078, email: buurttafel@paaskerk-amstelveen.nl
info                      Janet Parlevliet tel. 06 - 17437908


data                 donderdag 12 oktober, 9 november, 14 december, 18 januari, 15 februari, 15 maart, 12 april en 17 mei  


Alegría zingt Faust van Waardenburg
Op zaterdag 7 oktober 2017, 20.00 uur in de Paaskerk, voert het koor AlegrIa een vrijwel nieuwe compositie van Nico Ph. Hovius op teksten van Gert Jan Slump uit: Faust van Waardenburg. Een lichtzinnig en vrolijk muziekverhaal over de zin van het leven. Gebaseerd  op de niet zo bekende Nederlandse versie van de Faustsage, waarin de geleerde Waardenburg de Steen der Wijzen probeert te vinden, die kennis en heerschappij over de aarde zou moeten geven. Faust gaat een verbond aan met de duivel. Het stuk eindigt in een tijdloos duet dat al eeuwen klinkt, uitlopend op die ene vraag: wie is toch de mens?
Prachtige, theatrale muziek en herkenbaar Hovius. Twee geweldige solisten: de bariton Yonathan van den Brink als Faust en de sopraan Caroline Stam als de vrouwelijke duivel Luci Fer. Begeleid door ervaren muzikanten: Geert Bremer (piano), Esther den Boer en Hartini van Rijssel (viool), Bart Folkers (altviool), Jur de Vries (cello), Ronald Koek (altsaxofoon) en Hans Hovius (fagot).  Een enthousiast koor, voor deze gelegenheid aangevuld met projectleden. Omlijst met beelden van Nicole Penterman. Alle reden dus om naar de Paaskerk te komen. Kaarten zijn aan de zaal te verkrijgen voor € 17,50, jeugd  € 12,50.

Op zaterdag 23 september is er vanaf 10.00 uur weer de jaarlijkse rommelmarkt in de Paaskerk. Helpt u mee?
Dit jaar willen we naast het gebruikelijke aanbod zelfgemaakte spullen gaan verkopen: jam, taarten en eigen gemaakte kaarten. Andere ideeën zijn van harte welkom. Maak uw ideeën kenbaar bij Jacqueline Meij of e-mail naar rommelmarkt@paaskerk-amstelveen.nl

Verder zoeken wij mensen die willen meehelpen met het werven van sponsors. Winkelt u regelmatig in Amstelveen-Zuid, in Waardhuizen, Westwijk, het Augustinuspark, of op de Van der Hooplaan of het Hueseplein? Wilt u uw vaste bakker, slager of groenteboer benaderen voor een financiële gift of een gift in natura die we weer verloten met het Rad van Fortuin? Werp dan de schroom van u af en meldt u aan bij Wilm Merckel of via w.h.merckel@ziggo.nl

Altijd al een eigen winkeltje willen runnen? Dan is dit u kans! Wij zijn nog op zoek naar mensen die op de dag zelf willen helpen de spullen te verkopen. Ook tijdens het inleveren van de goederen kunnen we wel wat hulp gebruiken. In augustus komen er intekenlijsten en volgt een medewerkersavond. U kunt zich nu alvast opgeven op rommelmarkt@paaskerk-amstelveen.nl

De opbrengst van deze rommelmarkt dag is onder andere bestemd voor de Stichting Kledingbank Amstelland. De Kledingbank biedt gratis tweedehands kleding aan vluchtelingen, asielzoekers en mensen met een minimuminkomen.  Hier maken jaarlijks ruim 1500 mensen gebruik van. De Kledingbank Amstelland is voor haar voortbestaan afhankelijk van sponsors.

Zo maken we de 43e Rommelmarkt samen tot een succes. Alvast bedankt.

Inleveren goederen:    woensdag 20 september 2017 van 11.00 tot 20.00 uur
43e Rommelmarkt:    zaterdag 23 september 2017 van 10.00 tot 16.00 uur