Anthem

Je hebt vast wel eens van ons gehoordanthem: Anthem, een (gemengd) koor op christelijke grondslag, dat meewerkt aan kerkdiensten en soms ook concerten en zangavonden verzorgt. Anthem is ooit, in 1971, begonnen onder de naam ‘Interkerkelijk Jeugdkoor Slotermeer/Geuzenveld’. De naam was afgeleid van de repetie-locatie, namelijk in de Olijftak te Amsterdam-West (Slotermeer) en het koor was nauw verbonden met de plaatselijke toen gereformeerde kerk.

Het koor is inmiddels geen jeugd- of jongerenkoor meer te noemen; de leeftijd is meegegroeid in de tijd. Maar een bejaardenkoor zijn we nog lang niet, in tegendeel, we hebben nog steeds vele jeugdige stemmen. Het repertoire heeft zich in de loop der jaren ook ontwikkeld: zongen we vroeger vooral de wat eenvoudiger liederen; tegenwoordig wagen we ons ook aan de wat ingewikkelder muziekstukken. Het repertoire varieert dan ook van engelstalige werken van bijvoorbeeld Wesley of Rutter tot gewone nederlandstalige liederen van nederlandse componisten en tekstschrijvers. Heel divers dus.

Het koor wordt gedirigeerd door Leo Kramer, die al sinds mensenheugenis de muzikale leiding heeft. De begeleiding (op piano) wordt bij uitvoeringen vrijwel altijd verzorgd door Peter van Dongen.

Anthem is tegenwoordig gevestigd is in Amstelveen, en wel in de Paaskerk. Daar repeteren we elke maandagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur. En na tienen is het meestal ook nog gezellig bij een drankje. Als je belangstelling hebt, kom dan gerust eens langs op de maandagavond, dat kan altijd.

Onze website: www.anthem-amstelveen.nl